Nova edició de la llista patró dels ocells de Catalunya

dilluns, 17 agost 2015 | 0 Comentaris

Nova edició de la llista patró dels ocells de Catalunya

L’Institut Català d’Ornitologia (ICO) ha comunicat als seus socis la nova edició de la “Llista patró dels ocells de Catalunya – Edició 4” (Agost 2014) que té novetats importants respecte a la llista anterior (novembre 2010). La llista l’ha realitzat el Comitè Avifaunístic de Catalunya (CAC).

Podeu descarregar-vos la llistat visitant la pàgina de l’ICO o fent clic aquí (PDF, 600Kb).

A nivell del Pallars Sobirà els canvis taxonòmics més significatius són:

  • Perdiu roia (Català: Perdiu roja): S’afegeix l’epítet subespecífic a Alectoris rufa ssp. i és tractada com a Alectoris rufa intercedens (Clavell 2002).
    Cornellà: Corvus corone corone i Corvus corone cornix passen a tenir estatus específic, de manera que són tractades com Corvus corone i Corvus cornix. (Knox et al. 2002).
  • Trobat: S’afegeix l’epítet subespecífic a Anthus campestris, de manera que és tractada com a Anthus campestris campestris.
  • Cagamànecs (Català: Bitxac): Saxicola torquatus rubicola i Saxicola torquatus hibernans passen a ser Saxicola rubicola rubicola i Saxicola rubicola hibernans. Saxicola torquatus queda restringit als bitxacs africans, no citats a Catalunya (Sangster et al. 2011).
  • Tallarol de garriga: La recent revisió taxonòmica del complex Sylvia cantillans conclou que la subespècie present a Catalunya ha de ser tractada com a Sylvia cantillans iberiae. Es resta a l’espera de la homologació d’algunes observacions de Sylvia cantillans albistriata (Sangster et al. 2015).
  • Verdum (Carduelis chloris), passerell (Carduelis cannabina) i lluer (Carduelis spinus): Diverses espècies de la família Fringillidae canvien de gènere: Carduelis chloris ssp . esdevé Chloris chloris ssp. (Sangster et al. 2011), Carduelis cannabina ssp. esdevé Linaria cannabina ssp. (Sangster et al . 2013), Carduelis cabaret esdevé Acanthis cabaret (Sangster et al . 2013), Carpodacus erythrinus ssp. esdevé Erythrina erythrina ssp. (Sangster et al . 2013) i Carduelis spinus esdevé Spinus spinus (Sangster et al . 2013).

Encara que potser per un aficionat a la ornitologia no té gaire importància el canvi de genere del verdum: de Chloris chloris a de Carduelis Chloris, si que demostra que els nous estudis sobre fauna aconsegueixen descobrir nova informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Utilització de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de galetes, feu clic en l'enllaç per una millor informació.

ACEPTAR